Proteïne mini cheesecakes met havermout bodem

Gepubliceerd op 5 november 2019 om 22:58

Deze mini cheesecakes zijn echt een heerlijk tussendoortje van een hoger level. De bodem is lekker crunchie door de havermout met kokosolie. De vulling is lekker zacht en romig met een klein zuurtje van de blauwe bessen swirl. Maar het allergrootste voordeel van dit feestje is dat ze ook nog is voedzaam zijn en stukken gezonder dan de cheesecakes uit de supermarkt of van de bakker. Het recept is geïnspireerd van Beaufood.nl, maar heb het recept aangepast door de Vegan Protein: Rise & Recovery X10 toe te voegen en de bodem wat knapperiger te maken. Kunnen jullie, net zoals ik, niet wachten om te beginnen?

Let's go!!


WHat do you need:

  • Kom
  • Lepel
  • Muffinvorm (voor ca. 6 stuks)

INGREDIËNTEN:

Voor de bodem:

  • 125 gram havermout
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel

Voor de vulling:

Voor de swirl:

  • 50 gram blauwe bessen
  • 1/2 uitgeperste citroen

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de havermout in een kom en voeg de agavesiroop, de koekkruiden en de gesmolten kokosolie toe. Roer het door elkaar met een lepel  tot er een plakkerige massa ontstaat.
  • Je kan nu je muffinvorm invetten of papieren cupcakevormpjes toevoegen.
  • Verdeel het mengsel met een lepel over de muffinvorm. Druk het deeg aan tot een cupje met je vingers of met de onderkant van een klein kopje.
  • Nu gaan we de vulling maken. Meng de eieren, roomkaas & de proteïne tot een beslag.
  • Schenk het beslag in de cupjes.
  • Pureer de blauwe bessen samen met het citroensap tot een glad geheel.
  • Voeg bij elke cheesecake een theelepel blauwe bessen swirl toe en draai er met je lepel door het beslag voor een leuk effect.
  • Zet nu voor 25 minuten in de oven.
  • Als ze klaar zijn goed af laten koelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Ik weet het, dat is moeilijk! ;) 

Enjoy & share with your friends or just a stranger!


Bon appetit, mon ami



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.