7 overheerlijke havermout ontbijt varaties

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 23:36

Havermoutpap is een geweldig ontbijt om je dag goed mee te beginnen. Havermout is cholesterol verlagend en een langzame koolhydraat, zo voorkom je een snelle piek in je bloedsuikerspiegel. Havermout bevat weinig calorieën en bevat antioxidanten. Je kunt er ontzettend veel mee variëren qua smaken en daarom hebben wij 7 verschillende variaties gemaakt, voor elke dag in de week een! We hebben in elke havermout gekozen voor onze eigen Whey Protein Pro: Rise & Recovery X10, omdat deze speciaal ontwikkeld is om te combineren met voeding en natuurlijk vooral omdat het een heerlijke smaakmaker van deze recepten is!


what do you need?

 

  • Een pannetje
  • Een kom
  • Een lepel
  • Een vork

INGREDIËNTEN:

Voor de basis havermoutpap

Voor 1 persoon

  • 40 gram havermout
  • 400 gram amandelmelk of andere (plantaardige) melk

Hoe maak je het?

Voeg de havermout en de melk in een steelpannetje. Zet het pannetje op middenhoog vuur. Roer regelmatig door. Als de havermout papt kookt zet je het vuur zachter en laat je het papje nog even door pruttelen. Je zult zien dat het mengsel nu echt een dikkere pap is geworden. Draai het vuur uit en schenk het in de kom. Nu kan het feest beginnen en kan je 1 van de 7 onderstaande variaties kiezen! Have fun :)

Appeltaart havermout

Snijd de helft van de appel in kleine stukjes en de andere helft in schijfjes. Roer de helft van de rozijnen, de whey protein, de kleine stukjes appel en de kaneel door de warme havermoutpap. Als je van zachte appel houdt kan je de kleine stukjes appel in de pan mee laten koken.

Als alles goed door elkaar heen geroerd is, is het tijd voor de toppings. Leg de schuifjes appel in waaier vorm langs de rand van je kom. Strooi de walnoten ernaast in dezelfde vorm. Dit doe je ook met de overige rozijntjes. Strooi nog wat kaneel over de appel voor een mooi effect.

En klaar is je healthy appeltaart ontbijt!

Banoffee havermout

Snijd de dadels in kleine stukjes. Maak mooie gelijkmatige schijfjes van de helft van de banaan. Prak de andere helft van de banaan fijn en voeg toe aan je havermout pap. Voeg de whey protein toe en roer goed door. Voeg de stukjes dadel toe, dit zorgt voor de karamel smaak. Gebruik de schijfjes banaan als topping en decoreer ze mooi langs de rand. Plaats de walnoten langs de rand van de banaantjes en glijd zo ook de pindakaas erlangs. Easy as that!

Geniet van je banoffee ontbijt!

Antioxidant kickstart havermout

Voeg de helft van de Goji Bessen toe aan je havermout mengsel voordat het kookt. Als de pap klaar staat in de kom voeg je de whey protein toe. Roer goed door. Voeg de helft van de blauwe bessen toe en roer weer goed door. Decoreer de rest van de blauwe bessen en de Goji Bessen mooi over je pap heen.

Deze havermout variatie zit bomvol antioxidanten en is ook nog is super lekker! Enjoy!

Bosvruchten chia havermout

Voeg de helft van de chiazaad aan je havermout toe voordat het kookt, dit zorgt voor een puddingachtige structuur. Als de pap klaar staat in de kom voeg je de whey protein toe. Roer goed door. Als je bevroren bosvruchten gebruikt voeg dan ook de helft toe in het pannetje zodat ze kunnen ontdooien. Zo niet voeg je nu de helft toe. Decoreer de rest van de bosvruchten en chiazaad over de havermout pap & het is klaar om ervan te genieten!

Aardbeien chocolade havermout

Snijd de helft van de aarbeien in kleine stukjes en snijd de andere helft in schijfjes. Snijd de chocolade in kleine stukjes, voeg de whey protein en de cacao toe aan de havermoutpap en roer goed door. Voeg de stukjes aardbei en chocola aan de pap en roer even door.

Decoreer de schijfjes aardbeien in een mooie waaier over je havermoutpap en strooi de chocolade stukjes eroverheen.

Geniet van dit heerlijke verwen ontbijtje!

Tropical pina colada havermout

Als je bevroren fruit gebruikt voeg dan de helft toe als de pap nog niet kookt, zo krijg je zachte, ontdooide stukjes door de havermoutpap. Als de pap klaar staat in de kom voeg je de helft van de kokos en de whey protein toe. Roer goed door. Decoreer de rest van het fruit en het kokos schaafsel over de pap.

En klaar is je tropische ontbijt!

cHOCOLADE banaan HAVERMOUT

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Snijd de helft van de banaan in schijfjes, Prak de andere helft van de banaan fijn, voeg de whey protein en geprakte banaan toe aan de havermout pap en roer goed door. Roer de helft van de chocolade stukjes door de pap. Decoreer de schijfjes banaan als een waaier langs de rand van je kom. Strooi de stukjes chocola langs de bananen schijfjes en doe hetzelfde met de amandelnoten.

That't it! :)

Bon appetit, mon ami!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.