🍌Proteïne bananenbrood + taart variant met chocolade en zelf gemaakte jam🍓

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 11:38

Dit bananenbrood is heerlijk smeuïg, vol van smaak en ook nog is te upgraden naar een “taart variant”. Er werd namelijk meerdere keren gevraagd om een gezond baksel die je kunt eten als anderen taart gaan eten en jij juist gezond wilt eten. Door de chocolade laag en de aardbeienlaag geniet je nog eens extra en is ook eens verantwoord!


WHAT DO YOU NEED?

 

  • 2 kommen
  • Garde
  • Spatel
  • Staafmixer of vork
  • Cake vorm

INGREDIËNTEN: 


HOE MAAK JE HET?


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten met een garde in een kom. Pureer of prak de bananen tot een smeuïge massa. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar en roer tot een gladde massa. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng weer tot een gladde massa.
Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag. Voeg de Goji Bessen: Superfood X10 en de blauwe bessen toe en roer kort door.
Spatel het beslag in je cake vorm en zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 50 minuten onder en boven warmte.

Mmm, je heerlijke smeuïge proteïne bananenbrood is nu klaar!

Bewaar het bananenbrood in aluminium in de koelkast of bewaar plakjes afzonderlijk gesneden en verpakt in de vriezer. In de koelkast is het brood ongeveer 2 weken goed.

🎉Ga je ook voor de taart variant? Lees hieronder hoe je het maakt!

Voor de aardbeienjam pureer of prak je de aardbeien grof. Verwarm het ongeveer 5 minuten in een steelpannetje op middelhoog vuur. Voeg het Chiazaad Pure: Superfood X10 en de honing/agave siroop toe en laat het nog even een minuutje opwarmen. Schenk de jam in een potje met een deksel en laat het helemaal afkoelen in de koelkast. Je zult zien dat de jam nu dikker is geworden.

Als de bananenbrood bijna klaar is kan je de chocolade glazuur gaan maken.
Voeg de chocola en het kokosolie in een magnetron bestendig bakje en smelt tot het vloeibaar is geworden. Meng de chocola en de kokosolie goed door elkaar. Schenk de glazuur over de bananenbrood heen en laat het uitharden in de koelkast of vriezer. (In de vriezer gaat het sneller.)

Nu kan het feest eindelijk beginnen, besmeer jouw plakje bananenbrood dik met de aardbeien jam en geniet met volle teugen!

Bon appetit, mon ami!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.